First slide

Behandling og priser

Føflekklinikken kan tilby ulike behandlingsmetoder avhengig av hva som skal behandles. Nedenfor beskrives metodene og prisene. De oppgitte prisene gjelder kun for avd. Oslo og Lørenskog. Egne priser gjelder for avd. Drammen, les mer her. Ved fjerning av føflekker eller utvekster er konsutasjon inkludert i prisen.

Radiolaseteknologi

Radiolaseteknologi, med ”Dual Frequency”, stiller store krav til sikkerhet og presisjon og gir gode kosmetiske resultater. Radiobølgen tørker ut føflekken uten å skade det friske vevet omkring. Etter fjerning av føflekken vil det nye vevet gro raskt med minimal arrdannelse. Det blir oftest arrfritt dersom man følger det som står i avsnittet "Etterbehandling" nedenfor. Behandlingen er rask og smertefri ved bruk ved vår bedøvelses prosedyre. Nålspissene vi bruker er meget tynne og bedøvelsesvæsken gir ikke ubehag ved injisering i huden.

Radiolase er meget godt egnet til fjerning av stilkete utvekster, blodkar, leverflekker og vorteaktige vekster i ansikt og hodebunn. Radiolase kan også brukes som kniv hvis man ønsker å sende materiale til histologisk undersøkelse. Lokal bedøvelse er ofte unødvendig. Ved behov kan bedøvelsesplaster eller -krem brukes 3-4 timer før fjerning (Emla-krem er reseptfri på apotek).

Priser
1 stk: Kr. 850,-
2 stk: Kr. 1300,-
Pr. stk over 2: 350,-

Kryoteknologi

Kryoteknologi er frysing ved bruk av flytende nitrogen og er en skånsom behandling. Metoden brukes ikke til fjerning av føflekker, men er godt egnet til behandling av mollusker, fortykkelser i huden/leverflekker/talgflekker, solskader og tilstander i huden som kan utvikle seg til kreft over tid. Plasterbedøvelse er normalt nødvendig kun til små barn.

Priser
Inntil 3 stk: Kr. 820,-
Pr. stk. over 3: Kr. 100,-

Klassisk kirurgi

Kirurgi anvendes til radikal fjerning av hudkreft og forandringer som man ikke har klar diagnose på. Man bruker også kirurgi til fjerning av kuler (talgkjertler) og fettklumper i huden. Lokalbedøvelse er standard.

Priser
Med sutur: Kr. 900,-

Andre metoder og priser

Det brukes også medisinske kremer og pensling med ulike midler som Imiquimod. Du kan lese mer om alternativer på www.hudguide.no.

Konsultasjon og vurdering (inklusive ved behandling i samme time): kr. 490,-
Forsendelse til vevsundersøkelse: Kr. 100,-

Rabatter og frikort

Frikort gjelder ikke, men det gis 10 % rabatt til studenter og pensjonister.

Etterbehandling

For best resultat etter fjerning av en føflekk bør såret holdes åpent og luftig. Dette gjør at såret gror fort og arrdannelse minskes. Sårkrem brukes 2-3 ganger daglig i 7-10 dager. Sårkremen bør tørkes bort innen 2 timer etter påføring med en tørr bomullspinne. Dette gjør at såret luftes og gror raskere. Ved neste gangs påføring av sår krem bør såret renses med lunkent vann før påføring av krem.

I løpet av 7-10 dager, dannes en tørr skorpe. Så snart skorpen er tørr, er det viktig å hindre arrdannelse og kløe. Både kløe og arrutvikling minskes ved bruk av arrkrem. Arrkremen påføres kun om kvelden 2 timer før sengetid i en uke om gangen og i flere runder med en ukes opphold. Under oppholdet brukes vanlig fuktighetskrem.

Det vil normalt ta fra 6 uker til 3 måneder før sårarret er borte. Enkelte har familiær tendens til å lage arr. Hos disse kan tilhelingen ta 6-12 måneder.

Både sår- og arrkrem skal dekke såret i minst to timer for optimal effekt. Arrkremen påføres midt i sårarret. Ved avblekking av huden omkring arret, må mengde krem og behandlingsdager reduseres. Kremen på såret bør dekkes med "kirurgisk tape" som fås kjøpt på apoteket, da huden kan reagere alergisk mot plaster.

Dersom man ikke oppnår ønsket effekt eller tilfredstillende resultat av behandlingen, er etterkontroll hos oss kostnadsfritt og krever ikke ny timebestilling.

Solbeskyttelse etter behandling

Det er meget viktig at den nye huden ikke blir utsatt for solforbrenning. Føflekklinikken anbefaler ett tykt lag med solfaktor 30 på den behandlede flekken i inntil ett år. Dette beskytter det nye huden mot ny pigmentering og arrutvikling.